Bu tarifle herkes usta şef olacak! Herkesi mest edecek Kete tarifi Bu tarifle herkes usta şef olacak! Herkesi mest edecek Kete tarifi

Un kurabiyesi, pratikliği ve uzun süre tazeliğini korumasıyla bilinir. Eğer siz de evde pastane usulü un kurabiyesi yapmak istiyorsanız, bu basit ve etkili tarifi deneyin. Ağızda dağılan bu lezzeti evinizde de yaşamanın keyfini çıkarın.

Kıyır kıyır un kurabiyesi yapmanın püf noktalarını öğrenmek üzeresiniz. İster çayın yanında, ister kahveyle; bu un kurabiyeleri her zaman favoriniz olacak. İşte adım adım pastane usulü un kurabiyesi tarifi!

Ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi yapmanın tüm detaylarını sizler için bir araya getirdik. Bu tarif ile pastanelerdeki gibi yumuşacık, lezzetli kurabiyeler yapabileceksiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları.

UN KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Pastane usulü un kurabiyesi yapmak artık çok kolay! Yukarıda verdiğimiz tarif ve püf noktaları sayesinde, evinizde ağızda dağılan, kıyır kıyır un kurabiyeleri kolayca yapabilirsiniz. Bu lezzetli kurabiyeler, hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi