Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börek, sodalı bir dokunuşla nasıl değişiyor? Sodalı Çıtır Börek tarifi ile mutfakta fark yaratın.

Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi

Çıtır çıtır bir börek herkesin favorisidir. Peki, sodalı börek yapmayı hiç denediniz mi? İşte mükemmel Sodalı Çıtır Börek yapmanın püf noktaları.

Böreklerinizin daha çıtır olmasını istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Sodalı Çıtır Börek, lezzetli yemeklerinize yeni bir soluk getirecek.

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.

İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.

Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.

Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.

180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı böreğiniz hazır.

Sodalı Çıtır Börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu tarif, yufkanın sodalı sosla buluşmasıyla ortaya çıkan eşsiz lezzetini kesinlikle denemelisiniz. Çıtır çıtır ve ağızda dağılan bu böreği yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi