Gül gibi açılan börekler yapmaya ne dersiniz? Şipşak Pofuduk Peynirli Gül Börek ile kahvaltılarınıza yeni bir tat katın. İşte lezzetli böreğin sırları...

Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arayanlar buraya! Şipşak Pofuduk Peynirli Gül Börek, peynirin pofuduk dokunuşu ve çıtır yufkasıyla ağzınızda dağılacaktır.

Börek yapımını bir adım öteye taşımak isteyenler için ideal bir tarif: Şipşak Pofuduk Peynirli Gül Börek. Bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

PEYNİRLİ GÜL BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

Kimse inanamayacak: Evde yapabileceğiniz Enfes Tiramisu tarifi Kimse inanamayacak: Evde yapabileceğiniz Enfes Tiramisu tarifi

5 adet yufka
1 şişe soda
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İçi için:

200 gram süzme peynir
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

1. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyin.
2. Bir kaba sodayı koyun ve sodanın üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin.
3. İçi için; süzme peynirimizi çatal yardımıyla ezin, daha sonra içine bir adet yumurtayı kırın. Bu karışımı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Börek için: Bir yufkayı dörde bölün. Böldüğünüz parçalara hazırladığımız yağ karışımından bolca sürün ve fırça yardımıyla dağıtın.
5. İçine hazırladığımız yoğurt kıvamındaki peynirimizden bir tatlı kaşığı kadar alıp şerit şeklinde sürün.
6. Yuvarlayın ve yuvarladığınız uzun ince yufkaya gül şekli verin. Sardığınız böreği sodalı karışıma batırın, 2-3 saniye bekletin.
7. Etrafına bir yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda ortalama yarım saat piştikten sonra böreğimiz servise hazır olacaktır.

Gül gibi açılan ve tadına doyulmayan Şipşak Pofuduk Peynirli Gül Börek tarifi ile mutfakta fark yaratın. Bu pratik ve lezzetli böreği deneyin, tüm aileniz ve misafirleriniz bayılacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi