Evde bulunan basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz un helvası, lezzeti ve kolay yapımı ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte püf noktalarıyla un helvası tarifi.

Geleneksel tatlılarımızdan un helvası, herkesin sevdiği ve yapımı oldukça basit bir lezzettir. Adım adım un helvası yapımı ve önemli püf noktaları için okumaya devam edin.

Un helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı için gerekli malzemeler ve adım adım tarif sizlerle.

MALZEMELER

Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi

8 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bardak un
2 bardak şeker
2 bardak su

TARİF

Şerbeti hazırlamak için bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın.
Kalın tabanlı bir tencerede yağları ısıtın.
Unu ekleyin ve karıştırın.
Un koyulaşana dek yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Kavrulan karışıma şerbeti dökün.
5 dakika daha karıştırın.
Dinlendirip servis edin.

Un helvası yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve doğru ölçülerle, bu geleneksel Türk tatlısını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çay ya da kahve yanında, ya da tek başına keyifli bir tatlı olarak un helvası, her zaman sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel bir lezzet sunar. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi