Sabahın erken saatlerinde bile içilmek için sıraya girilen kelle paça çorbasının tarifi artık evinizde. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu lezzetli çorbayı kendiniz yapmak ister misiniz?

Kelle paça çorbası, Türk mutfağının en tartışmalı ama bir o kadar da sevilen yemeklerinden biridir. Eğer bu lezzeti evinizde denemek istiyorsanız, işte size mükemmel bir tarif.

MALZEMELER

1 adet kelle (dana, koyun veya dana)
4 adet ayak (dana, koyun veya dana)
1 adet işkembe
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı
tuz (azaltıp arttırılabilir)

Servis İçin:

3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

TARİF

Kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin. Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda kelleyi tencereden alın ve etlerini didikleyip, didiklediğinizi etleri bir kenara alın. Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba alın.
İşkembeyi güzelce yıkayıp, temizleyin. Ardından ayakları da güzelce temizleyin ve gerekirse tütsüleyin. İşkembeyi ve paçaları düdüklü tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda işkembeyi küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Ayakları da güzelce didikleyip, didiklediğiniz etleri bir kenara alın.
İşkembe ve ayakları pişirdiğiniz suyu da süzerek bir kenara ayırın.
Derince bir başka tencereye yağı ve unu alın ve unun kokusu çıkana dek unu kavurun. Sonra süzmüş olduğunuz kellenin suyunu ve işkembenin suyunu ekleyin.
Un tamamen eriyene dek karıştırın. Ardından didiklediğiniz kelleleri, küçük küçük doğradığınız işkembeyi ve didiklediğiniz ayak etlerini ekleyin.
Çorbanız kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin ve ayrı bir tavada kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbaya ilave edin.
Güzelce karıştırın ve servis kasesine alın.
Servis ederken üstüne rendelenip ezilmiş sarımsakları ve sirkeyi gezdirin. Toz kırmızı biberle de süsleyerek, sıcak sıcak servis edin.

Editör: Haber Merkezi