Evde su böreği yapmanın zor olduğunu düşünenler için tavada su böreği, mükemmel bir çözüm sunuyor. Hem çıtır çıtır hem de yumuşacık olan bu börek tarifi, herkesin beğenisini topluyor. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz tavada su böreği tarifi.

Klasik su böreğinin zorluklarına son! Pratik tavada su böreği tarifi ile lezzetli börekler yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarif, hem acemi aşçılar için ideal hem de börek ustalarına yeni bir alternatif sunuyor.

Tavada su böreği, hem kısa sürede hazırlanması hem de enfes lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu tarif, peynirin mükemmel uyumuyla, çıtır dışı ve yumuşacık içiyle herkesin favorisi olmaya aday.

MALZEMELER

3 adet yufka
1 kase peynir

Sosu için:

Bu bayramda herkes bu tatlıyı konuşacak: Etimek Tatlısı tarifi Bu bayramda herkes bu tatlıyı konuşacak: Etimek Tatlısı tarifi

1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Pişirmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
Tavayı tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. İlk yufkayı tavaya serin. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün. 12 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Yufkaları sosa bulayın. Tavaya yerleştirin. Aralarına da peynirleri serpiştirin.
Kenarlardan taşan yufkaları diğer yufkaların üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirip tavanızı ocağa alın.
Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmış olup olmadığını kontrol edin.
Böreğin alt kısmı kızarınca tavanın kapağı yardımıyla elinizi yakmamaya özen göstererek böreğinizin ters çevirip kapağın üzerine aktarın. Böylelikle kızarmış kısmı üst tarafta kalacaktır.
Ardından tavanızı yeniden yağlayın. Böreğinizi kapağın üzerinden tavaya kaydırın.
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

İşte karşınızda, herkesin yapabileceği kadar kolay ve lezzetli bir tavada su böreği tarifi! Bu tarifle, hem kahvaltılarınızı hem de öğle yemeklerinizi zenginleştirebilirsiniz. Tavada su böreği, pratikliği ve lezzeti ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Deneyin ve bu eşsiz tadın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi