Son dönemlerin en trend pratik tatlılarından birisi olan trifle mutfakların vazgeçilmez tarifleri arasında. Triflenin ana malzemesi ise kedi dili bisküvisi. İşte tadına doyamayacağınız trifle tarifi ve yapım aşamaları...

Misafirlerinize şık sunumlu ve lezzetli bir tatlı sunmak istiyorsanız, trifle tatlısı tam size göre. Kedi dili bisküvisi ve çilek ile hazırlanan bu tatlı, hem pratik hem de göz alıcı. İşte adım adım trifle tarifi...

Kedi dili bisküvisi ve çilek ile hazırlanan trifle tatlısı, hem kolay yapımı hem de lezzetiyle favori tariflerinizden biri olabilir. İşte pratik trifle tatlısı tarifi ve detayları...

TRİFLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 paket kedi dili bisküvi

1 yemek kaşığı pudra şekeri

400 ml krema

1 paket vanilya

Doğranmış çilek veya muz

İri rendelenmiş çikolata

Puding için:

2 yumurta

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı kakao

5 yemek kaşığı toz şeker

200 ml krema

1 su bardağından iki parmak fazla süt

1.5 su bardağı damla çikolata

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

TRİFLE NASIL YAPILIR?

Önce pudingi yapmaya başlayın. Nişasta, şeker ve kakaoyu tencerede karıştırın. Süt, krema ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Damla çikolataları ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Pudingi bir kâseye aktarın ve karıştırarak soğutun. Başka bir kapta kremaya pudra şekeri ve vanilya ekleyerek mikserle kıvam alana kadar çırpın.

Kedi dili bisküvileri doğrayıp yarısını servis kâsesinin tabanına yayın. Çilek ve çikolata rendesinin yarısını ekleyin. Çırpılmış kremanın yarısını çileklerin üzerine yayın. Soğuyan pudingi kremanın üzerine ekleyin. Kalan bisküvi, çilek ve çikolatayı aynı şekilde ekleyin. Kremayı en üste ekleyin.

İsteğe göre çikolata ve çilek ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Editör: Haber Merkezi