Ev yapımı açma tarifiyle, pastaneleri aratmayacak lezzetler yaratmaya hazır olun. Yumuşacık, tel tel ayrılan bu açma tarifi, kahvaltılarınıza yeni bir tat katacak.

Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi Aklınızı başınızdan alacak: Ağızda dağılan Gerçek Browni tarifi

Kendinizi bir açma ustası gibi hissetmeye hazır mısınız? Bu kolay ve lezzetli tarif, evde pastane tadında açma yapmanızı sağlayacak. Herkesin bayılacağı bu tarifi kaçırmayın!

Pastane açmasının püf noktalarını öğrenmeye ne dersiniz? Bu tarifle, evde yumuşacık ve leziz açmalar yapabilir, sevdiklerinize unutulmaz kahvaltılar hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Editör: Haber Merkezi