Tuzlu kurabiye, hem pratik hem de doyurucu bir atıştırmalık oluşturur. İster çay yanında, ister sabah kahvaltılarında, isterseniz de pikniklerde tüketebileceğiniz bu kurabiyeleri yapmak çok kolay.

Ağızda dağılan ve tereyağının verdiği enfes tat ile mükemmel bir lezzet sunan tuzlu kurabiye tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürecek.

Evde yapabileceğiniz en güzel tuzlu kurabiye tarifini arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Hem çıtır çıtır hem de leziz bu kurabiyeler, tüm detaylarıyla burada anlatılıyor.

Yazın en iyi tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi Yazın en iyi tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Bu enfes tuzlu kurabiye tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanları keyifli bir hobiye dönüştürebilirsiniz. Çıtır çıtır ve lezzetli bu kurabiyeler, hem pratikliği hem de doyuruculuğu ile tüm öğünlerde ve özel günlerde tercih edilebilir. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifle mutfakta harikalar yaratmaya başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi