Yemek tariflerinin en renklisi, en lezzetlisi kabak mücver! Sevdiklerinize bu enfes tarifi sunmak için ihtiyacınız olan her şey burada. Hadi, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun.

Kabak mücver, lezzeti ve kolay hazırlanışıyla mutfakta sıkça başvurulan bir tarif. Peki, bu lezzetli mücveri nasıl daha lezzetli hale getirebilirsiniz? İşte ipuçlarımız.

Eğer siz de kabak mücverinin o eşsiz lezzetini sofralarınıza taşımak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Pratik ve lezzetli bir mücver yapmanın tüm detayları bu yazıda.

MÜCVER TARİFİ

Malzemeler

3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı

İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim.
Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım.
Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım.
Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım.
Isınan yağımıza kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım.
Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.
Kabak mücveri servis edelim.  Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Bu adımlarla hazırlayacağınız kabak mücver, hem göze hem damağa hitap edecek. İster sıcak ister soğuk servis edin, her yemeğin yanında mükemmel bir eşlikçi olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi