Her yemeğin bir hikayesi vardır ve kazandibi de Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Evde kazandibi yapmak, bu tarihi lezzeti sofralarınıza taşıyacak. Pratik ipuçları ve püf noktalarıyla hazırladığımız tarifimizle, kazandibini mükemmel bir şekilde yapabilirsiniz.

Mutfakta yeni bir maceraya hazır mısınız? Ev yapımı kazandibi ile tatlı krallığınızı ilan edin. Bu tarif, adımları takip ederek herkesin kolayca uygulayabileceği kadar basit, sonuçları ise o kadar muhteşem ki tadına doyamayacaksınız.

Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi

Sütün büyüleyici dönüşümü ile hazırlanan kazandibi, tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzettir. Kendi mutfağınızda, adeta bir usta aşçı titizliğiyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzetiyle olduğu kadar yapım süreciyle de keyif veriyor. İşte, her detayı düşünülerek hazırlanmış kazandibi tarifimiz.

Kazandibi tarifi

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem

Tepsi için

15 gr margarin
3 çorba kaşığı tozşeker

TARİF

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin.

Kazandibi, geleneksel tatlarımız arasında her zaman özel bir yere sahiptir. Sunduğumuz tariflerle, bu lezzeti evinizin konforunda, kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Her lokmada, Anadolu'nun derin tarihini ve zengin mutfak kültürünü hissedeceğiniz bu tatlı, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu eşsiz lezzeti sofranıza taşıyın. Tatlı yapmanın ve paylaşmanın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi