Çikolatalı ve sütlü lezzetleri bir arada sunan kaşık tatlısı, pratik yapılışı ile mutfakta geçireceğiniz vakti minimuma indirirken, tatmin edici lezzetiyle maksimum zevki garanti eder.

Aniden gelen misafirler için hızlıca hazırlayabileceğiniz kaşık tatlısı tarifi, lezzetiyle tüm beklentileri aşacak. Bu basit adımlarla herkes tatlı yapabilir.

Kaşık tatlısı, evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, her yudumda damak çatlatan bir lezzet sunar. Hızlı, pratik ve leziz bir tatlı deneyimi için bu tarifi mutlaka deneyin.

Anne eli değmiş gibi: Ağızda dağılan Yoğurtlu Kurabiye tarifi Anne eli değmiş gibi: Ağızda dağılan Yoğurtlu Kurabiye tarifi

KAŞIK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
125 gram tereyağı

Çikolatalı katman için;

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
70 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su

TARİF

İlk olarak muhallebisi için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım.
Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama dökerek soğumaya bırakalım.
Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim.

Bu kolay ve lezzetli kaşık tatlısı tarifi, ani gelen misafirler için ideal bir çözüm sunuyor. Hem hızlı hazırlanışı hem de muhteşem lezzeti ile herkesi tatmin edecek bu tatlıyı dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. Malzemeleri karıştırın, pişirin ve misafirlerinizle lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi