Kısır, herkes tarafından sevilen ve gün yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Farklı yörelere göre çeşitlenen bu lezzet, evde kolayca hazırlanabilir. Siz de bu basit adımlarla misafirlerinizi şımartabilirsiniz.

Bulgurun ve taze yeşilliklerin muhteşem uyumuyla hazırlanan kısır, lezzetiyle her damağı tatmin eder. İşte, ev yapımı kısır tarifiyle misafirlerinizi mest edecek bir tarif...

Kısır, doğru malzemeler ve doğru tekniklerle hazırlandığında, lezzetiyle her sofrayı taçlandırır. Bu tarif ile kısır yapmanın tüm inceliklerini öğrenin ve kendi lezzetli versiyonunuzu yaratın. Afiyet olsun!

MALZEMELER

6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
1 demet maydanoz
6 dal yeşil soğan
6-7 yaprak taze nane
7-8 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

TARİF

Klasik yatlıları unutun: Yeni favoriniz olacak Kesme İrmik Tatlısı tarifi Klasik yatlıları unutun: Yeni favoriniz olacak Kesme İrmik Tatlısı tarifi

6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır.
Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
Bu arada yeşillikler doğranır. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.
Kısır servis tabağına alınır. İsteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi