Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı mı arıyorsunuz? Sütlü İrmik Tatlısı tarifi, hem hafifliği hem de lezzetiyle favoriniz olacak. Şimdi deneyin!

SÜTLÜ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı irmik
5 su bardağı süt (1 litre)
10 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1 çay kaşığı tarçın (servis adımı için)

SÜTLÜ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Pişirme Önerisi: Tarife geçmeden önce pişirme önerisini inceleyerek daha lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz. Hazırladığınız tatlıyı kısık ateşte pişirmeye özen gösterebilirsiniz. Aynı şekilde irmik tatlısını boşaltacağınız kap hangisi ise bunu öncesinden ıslatmayı deneyebilirsiniz. Böylece tatlının kaba yapışmamasını ve servisinin kolay olmasını sağlayabilirsiniz.

Sütlü irmik tatlısı tarifi için ise aşağıdaki maddelere geçebilirsiniz;

1 litre olarak hazır ettiğiniz soğuk suyu tencereye boşaltarak tarife başlayın. Süte 9 yemek kaşığı ve 10 yemek kaşığı şekeri ilave edin.

Ardından kısık ateşe sütü getirin ve boza kıvamı elde edene kadar karıştırın.

1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilini ilgili kıvama ekleyin.

Bu karışımı biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için zaman tanıyın.

Öncesinden su ile ıslattığınız kalıba hazırladığınız karışımı boşaltın. Bu aşamada biraz daha soğumasını bekleyin. Hazırladığınız irmik tatlısını buzdolabında minimum 4 saat bekletmelisiniz.

Hazırladığınız tatlı iyice soğuduktan sonra kalıbın üzerinden çıkararak üzerine Hindistan cevizi, tarçın ya da sevdiğiniz meyveleri ekleyin.

Afiyet Olsun.

Editör: Haber Merkezi