Sütlü tatlıların kraliçesi kazandibi, evde yapımıyla da sizi büyülemeye hazır. Yanık tadıyla damağınızda kalacak bu lezzet, misafirleriniz tarafından da çok beğenilecek. İşte evde kazandibi yapmanın sırları...

Misafir sofralarınızı süsleyecek ve tatlı krizlerinizi sonlandıracak enfes bir kazandibi tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu sütlü tatlı, herkesin favorisi olacak.

Kazandibi tatlısı, hafifliği ve benzersiz lezzetiyle sofraların vazgeçilmez tatlısı. Peki, bu lezzeti evde nasıl yakalayabilirsiniz? Yanık tadının sırrını ve daha fazlasını içeren bu rehberde, kazandibi yapımının tüm detaylarını bulacaksınız.

KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz ve muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.
Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.
Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.
25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.
piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kazandibi tatlınız servise hazır.

Kazandibi, sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahiptir ve hafif yanık tadıyla gönüllerde taht kurar. Evde hazırlamanın keyfini ve lezzetini keşfetmek için yukarıdaki tarifi adım adım uygulayabilirsiniz. Tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde sonlandıracak bu tarif, aynı zamanda misafirleriniz için de harika bir seçenek olacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi