Fellah köftesi, bulgurdan yapılan ve her yaştan insanın sevebileceği bir lezzet. Köftelerin içinde özel bir yere sahip olan bu tarif, özellikle vejetaryenler için harika bir alternatif sunuyor. Eğer 'Bulgurdan köfte olur mu?' diyorsanız, bu tarifi deneyince fikriniz değişebilir. İşte adım adım fellah köftesi yapımı.

MALZEMELER

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Köfteler için:

2 su bardağı köftelik ince bulgur
2,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası

Haşlamak için:

1,5 litre su

Sosu için:

1çay bardağı zeytinyağı
1çay kaşığı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş domates (rondodan geçirilmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

2 su bardağı ince bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
Streç filmle üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edin. 1 su bardağı unu da azar azar ilave edere yoğurmaya başlayın.
1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
Elinizi hafifçe ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
Bir tavanın içine 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın. Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 1 su bardağı domatesi ekleyin
Kıvamı hafif yoğunlaşınca 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ilave ederek karıştırın.
Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin.

Fellah köftesi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak mutfaklarda yerini alıyor. Bulgurun bu eşsiz dönüşümü, yemek saatlerinizi zenginleştirecek. Semizotlu salata ve yanında makarna ile servis edebileceğiniz bu köfte, herkesin beğenisini kazanacak. Tarifi deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin!

Editör: Haber Merkezi