Mutfakta küçük mucizeler yaratmanın zamanı geldi: Yumuşacık, üzümlü kurabiyelerle kendinizi ve sevdiklerinizi ödüllendirin.

Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi

Tatlı krizleriniz için en iyi çözüm evde yapılan üzümlü kurabiyeler! Bu basit ve lezzetli tarifi denemeye hazır olun.

Çay saatleriniz artık daha tatlı geçecek; üzümlü kurabiye tarifimizle sofralarınızı şenlendirecek, damak zevkinizi tatmin edecek bir lezzet sunuyoruz.

Üzümlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine kuru üzüm hariç tüm malzemeleri ekleyin.
Unu eleyerek azar azar ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Kuru üzümü bıçak ile biraz keserek ufaltıp hamurun içine ekleyin ve güzelce yoğurun.
Hamuru üçe bölün. Her bir hamuru elinizle yuvarlayarak uzatın ve üzerine bastırarak düzleyin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal ile çizin. Bıçak ile çapraz kesikler yapın.
Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın.
Kurabiyeler saklama kabında uzun süre bekleyebilir. Dilerseniz buzlukta bile saklayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi