Evde su böreği yapmanın zor olduğunu düşünenler, bu tarifimizle fikirlerini değiştirecek! İşte, malzemeleri ve püf noktalarıyla birlikte kolay su böreği tarifi.

Su böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Ev yapımı, lezzetli ve pratik bu su böreği tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve lezzetli bir su böreği ile onları ağırlamak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. İşte adım adım su böreği yapımı...

SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

4.5 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Yufkaları açmak için:

1 su bardağı un
1.5 su bardağı buğday nişastası

İç malzeme için:

200 gr ufalanmış beyaz peynir
Hamur araları için:
200 gr tereyağı
1.5 su bardağı ılık süt
3 yumurta
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 3 yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuzu ilave edin. Karıştırıp iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp üzerlerini nemli bezle örtün. Bezeleri merdane ile teker teker aralarına nişastalı un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
Tereyağını eritip ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Açtığınız yufkalardan 2 tanesini ayırıp birini yağlanmış tepsiye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
Sütlü karışımdan 2-3 kaşık ilave edip 3 kaşık kaşarpeyniri serpiştirin. Derin ve geniş bir tencereyi su ile doldurun. 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tuz ilave edip kaynatın.
Aynı büyüklükte ayrı bir tencereyi buzlu suyla doldurun. Kalan 10 yufkayı tek tek kaynar suya açık olarak atıp 2 dakika haşlayın.
Yırtılmaması için özenle alıp buzlu suya ilave edin. Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp süzülmeye bırakın.
Yufkaların yarısını tepsiye üst üste yayıp aralarına sütlü karışım ve kaşarpeynirini ekleyin. Beyazpeyniri serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayın.
Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın. Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Bu detaylı ve pratik su böreği tarifi ile evde lezzetli börekler yapabilirsiniz. Gerekli malzemeleri ve püf noktalarını takip ederek, Türk mutfağının bu vazgeçilmez lezzetini kolayca hazırlayabilirsiniz. Su böreği, hem günlük sofralarınızın hem de özel günlerinizin yıldızı olacak. Şimdi mutfakta ustalığınızı gösterme zamanı!

Editör: Haber Merkezi