Türk mutfağının en özgün lezzetlerinden biri olan kete, misafirleriniz için harika bir seçenektir. Bu tarif, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde sunabileceğiniz, herkesin bayılacağı enfes bir lezzet sunar. İşte kete yapmanın kolay yolları!

Kete, geleneksel Türk mutfak sanatının bir parçası olarak, lezzeti ve benzersiz dokusuyla dikkat çeker. Bu rehber, evde kete yapmanın en iyi yöntemlerini ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyor. Kete yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi Bu böreği yedikten sonra dışarıda börek yiyemeyeceksiniz! Sodalı Çıtır Börek tarifi

Kahvaltılarda veya özel günlerde sunabileceğiniz kete, hem lezzeti hem de yapılışının pratikliği ile bilinir. Eğer siz de bu geleneksel lezzeti evinizde denemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım kete yapımı!

MALZEMELER

2 adet yumurta (sarıları üzeri için beyazları içine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1. 5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
200 gram tereyağı veya margarin
2-2. 5 su bardağı un

TARİF

Ilık sütümüzü, ılık suyumuzu, mayayı ve şekeri yoğurma kabımıza alalım.
Elimizle karıştırarak mayayı eritelim. 5 dakika bekletip, Un hariç diğer malzemeleri tuz, yumurtanın beyazını ve yağı ilave edelim.
Son olarak da unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu mandalinadan biraz daha büyük bezelere ayıralım ve yarım saat kadar üzerini kapatalım ve dinlendirelim.
Bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz.
İç harcı için, Tereyağını eritelim.
Unu ilave edelim ve karıştırarak rengi çok hafif değişip un kokusu gelene kadar kavuralım.
Unumuzun rengine dikkat kararmayacak.
Un kıvamı topak topak değil kum gibi olmalı ki hamurlarımızın içine serpebilelim.
Bunun içinde kavururken iyi karıştırmalıyız. Hazırladığımız iç harcı soğumaya bırakalım.
Dinlenen bezeleri sırasıyla yufka boyutunda açalım üzerlerine karıştırdığımız, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürelim.
Daha sonra bıçakla boyuna 8 parçaya keselim. Kenar kısımlardaki 3 parçayı üst üste, ortadaki 2 parçayı da üst üste koyup,
Daha sonra elimizle dört parmağımıza dolayarak saralım orta da kalan boşluk kısmına kavrulmuş undan 1 kaşık koyalım ve kapatıp üzerine elimizle bastıralım.
1 adet yufkadan 3 adet kete çıkıyor.
Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsimize ketelerimizi alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizikler atıp, 180 derecede ısıttığımız fırında ketelerimizi kızarıncaya kadar pişirelim.

Kete, Türk mutfağının en eşsiz lezzetlerinden biridir. Bu pratik tarifle, hem yeni bir lezzet keşfetmiş olacaksınız hem de misafirlerinize sunabileceğiniz farklı bir alternatif yaratmış olacaksınız. Deneyin ve bu geleneksel tatla tanışın, kete sizi ve misafirlerinizi memnun edecek lezzetli bir seçenek olacak!