Mutfakta yeni lezzetler denemek isteyenler için harika bir önerimiz var! Pizza lezzetini börekle birleştiren bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Hadi başlayalım!

Pizza ve börek tutkunları, bu tarif tam size göre! Pizza tadında börek yapımı için gereken malzemeler ve püf noktaları bu rehberde sizi bekliyor.

Ev yapımı pizza tadında börek için mükemmel bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifle, evinizde pizzacıları aratmayacak börekler yapabilirsiniz.

Malzemeler

2 tane yufka

Sosu için;

2-3 çorba kaşığı dolusu ketçap

Yemek kaşığının yarısı kekik

İç harcı için;

orta kase kaşar peynir

orta kase küp doğranmış sucuk

 2 adet küp doğranmış yeşil biber(sevmiyorsanız azaltabilir, eklemeyebilirsiniz)

Ustaları kıskandırın: Oklavasız Cevizli Baklava tarifi Ustaları kıskandırın: Oklavasız Cevizli Baklava tarifi

Dış harcı için;

Orta boy yumurta

Su bardağının yarısı kadar galeta unu

Pizza Tadında Börek Nasıl Yapılır?

İki tane yufkamızı tezgaha serdikten sonra her birini eşit şekilde dört parçaya bölelim.

2-3 çorba kaşık ketçap ve kekiği bir kasede harmanlayalım.

Yufkanın geniş olan ucuna ketçabı  yayarak öncesinde hazırladığımız kaşar peynir,sucuk ve biberi ekleyerek yanlardan içe doğru katlayıp sıkı olacak şekilde saralım.

Yumurtayı çırpalım.  Bu yumurtaya bandırarak galeta ununa bulayalım ve büyük bir tavada kızgın yağda arkalı önlü çıtır şekilde kızartalım.

Bu pizza tadında börek tarifi, herkesin beğenisini toplayacak ve özellikle pizza lezzetlerine bayılanları mutlu edecek. Tarifte belirtilen adımları takip ederek siz de mutfakta harikalar yaratabilir, aile bireylerinize ve misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Editör: Haber Merkezi