Mutfaklarınıza taze bir nefes getiren limonlu yumuşak kek tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Hem pratik hem de leziz bu kek, tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm sunuyor.

Taze limonların büyüleyici aromasını kekinizle birleştirmek için mükemmel bir tarif! Limonlu yumuşak kek, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet vaat ediyor.

Limonlu yumuşak kek, her lokmada ferahlatıcı limon lezzetini hissetmenizi sağlayacak. Bu basit ve etkili tarif ile kek yapmanın keyfini çıkarın, sevdiklerinizle paylaşın.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.

Limonlu yumuşak kek, taze limonların ferahlatıcı aroması ile mutfaklarınıza bahar havası getiriyor. Hem hazırlaması kolay hem de son derece lezzetli olan bu kek, çay saatlerinizin ve özel davetlerinizin vazgeçilmez tatlısı olmaya aday. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve lezzetli anların tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi