Patatesli kek, patatesin mutfakta ne kadar yönlü kullanılabileceğinin en güzel örneklerinden biridir. Tuzlu bir lezzet arayışında olanlar için ideal olan bu kek, herkesin bayılacağı bir tarif. Nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? İşte detaylar!

Patatesle yapılan bir kek mi? Evet, doğru duydunuz! Patatesli kek, özellikle beklenmedik misafirler için hızlı ve pratik bir çözüm olarak ön plana çıkıyor. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan bu kekin tarifine göz atın.

Börek tadında bir kek düşünün: Patatesli kek tam da bu tarif! Patates ve diğer malzemelerin mükemmel uyumuyla, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tuzlu kek, tadına doyulmaz bir lezzet sunuyor. İşte patatesli kek yapmanın tüm sırları.

PATATESLİ KEK TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

Susam

Antakya'nın geleneksel lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi Antakya'nın geleneksel lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi

TARİF

İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın .
Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır edin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.
En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi dökün.
Üzerine susam döküp, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yaklaşık yarım saat sonra servis edin. İsteyen içine dereotu da koyabilir.

Patatesli kek, lezzeti ve pratikliği ile mutfaklarda yeni bir favori olmaya aday. Bu tarif sayesinde, hem patatesin farklı bir kullanımını keşfedecek hem de misafirlerinize sunabileceğiniz şaşırtıcı ve memnuniyet verici bir lezzet sunacaksınız. Deneyin ve bu eşsiz tat deneyimini herkesle paylaşın!