Sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden biri olan tulumba tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de leziz bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Şerbetli tatlılar denince akla ilk gelenlerden biri olan tulumba tatlısı, aslında evde yapımı düşünüldüğünden daha kolay. Bu adım adım rehberle mükemmel tulumbalar yapın.

Ev yapımı tatlıların lezzeti bir başkadır. Özellikle tulumba tatlısı gibi geleneksel bir tat, evde yapıldığında daha da özel oluyor. Bu tarif ile tulumba tatlısını kusursuz yapmanın yollarını keşfedin.

Tulumba tatlısı tarifi

MALZEMELER

2 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 bardak un
3 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Şerbeti hazırlamak için:

2 bardak şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 bardak kızartma yağı

TARİF

Şerbeti hazırlamak için öncelikle şeker ve suyu 10 dakika boyunca kaynatın ve son olarak limon suyunu ekleyip bekletin.
Başka bir tencerede şeker, su, tuz ve tereyağı karıştırarak kaynatın.
Karışım kaynayınca un ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
Hamuru ılıtıp tek tek yumurtaları ekleyin.
İrmik ve nişastayı da ekleyip karıştırın.
2 cm kalınlığında yıldız uçlu krema sıkma torbasına tüm hamuru koyun.
Yağı kızdırın.
Sıkma torbasından beşer cm'lik parçaları yağa sıkın ve tüm hamur bitene dek kızartın.
Kızaran tulumbaları şerbetleyin.
 

Editör: Haber Merkezi