Zinav Gölü, Yolüstü (Meğedün) Köyü'ne sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Göl, tatlı su kaynaklarıyla beslenirken, ortalama derinliği 10-15 metre civarında. Gölün suları, Gideğeninden boşalarak Kelkit Çayı’na ulaşıyor.

Orman Bakanlığı tarafından “Doğal Hayatı Koruma Sahası” olarak tescillenen Zinav Gölü, çok sayıda kuş türünün yaşama alanı olmasının yanı sıra, göçmen kuşlar için de dinlenme ve konaklama mekanıdır. Ayrıca balıkçılığa da elverişli olan bu göl, sazan, yayın balığı, Japon sazanı ve kızılkanat (aynalı sazan) gibi balık türlerine ev sahipliği yapıyor.

Osmaniye'ye Hızlı Tren müjdesi Osmaniye'ye Hızlı Tren müjdesi

Zinav Gölü ve Kanyonu, bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir destinasyon. İnkaya Mağarası, birçok hastalığa iyi geldiği bilinen Sülüklü Göl, doğal güzellikleri ve organik tarımıyla ünlü Zinav Vadisi ve Zinav Yaylası, bölgenin diğer öne çıkan noktalarıdır.

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken bölge, doğa ile iç içe bir tatil arayanlar için ideal bir seçenek. Tokat merkezden Reşadiye İlçesi'ne otobüsle, ardından da Yolüstü Kasabası'na araba ile ulaşım sağlanabilir. Zinav Gölü'ne, Yolüstü Kasabası'ndan özel araçla 3 kilometrelik bir yolculuk sonrasında ulaşılabiliyor.

Tokat'ın bu doğa cenneti, kuş gözlemciliği, balıkçılık, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gibi etkinlikler için harika bir alan. Zinav Gölü ve çevresindeki doğal güzellikleri keşfetmek, huzur dolu bir kaçamak için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş