Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli sporcu ile güldüren diyalogu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli sporcu ile güldüren diyalogu

Gölün toplam koruma alanı 1170 hektar ve göl alanı ise 274 hektar. Göl, Tokat il merkezine 39 kilometre, Turhal ilçesine 19 kilometre, Pazar ilçesine 11 kilometre ve Zile ilçesine 23 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Özellikle, Kaz Gölü'nün göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunması, bu kuşlara önemli bir konaklama imkanı sağlıyor. Mart ayında başlayan ve Mayıs başlarına kadar süren göçmen kuş geçişleri, Kaz Gölü'nü son derece hareketli ve canlı bir hale getiriyor.

Sucul ekosistemine sahip olan Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, yıl boyunca 108 çeşit kuş türünün yaşam alanı olma özelliği taşıyor. Ancak bu türlerin sayısı aylar itibarıyla değişkenlik gösteriyor. Saksağan, Kara Leylek, Ak Leylek, Angıt, Alacabalıkçıl, Gri Balıkçıl ve Ak Kuyruksallayan gibi birçok çeşitli tür, bu doğal yaşam alanında yer alıyor.

Turhal ve Pazar ilçe sınırları içinde bulunan Kaz Gölü, hem bir sulak alan hem de bir Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak büyük önem taşıyor. Göl çevresinde sanayi kuruluşlarının bulunmaması, doğal yaşamın korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi açısından önemli bir avantaj sağlıyor.

Kaz Gölü aynı zamanda bir Kuş Cenneti Projesi'nin parçası olup, bu kapsamda bir ziyaretçi evi ve iki adet kuş gözetleme kulesi bulunmaktadır. Hem yerli halkın hem de turistlerin göl çevresini keşfetmeleri ve göçmen kuşları gözlemlemeleri için mükemmel bir fırsat sunan bu tesisler, Kaz Gölü'nün doğal güzelliklerini daha da yakından keşfetmek isteyenlere hizmet veriyor.

Kaz Gölü'nün doğa ve kuş severler için harika bir destinasyon olduğunu söylemek hiç de abartı olmayacaktır. Bu doğa harikası, zengin biyolojik çeşitlilik, sakin atmosfer ve muhteşem manzaralarıyla Tokat'ın saklı cenneti konumunda.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş