Supangle, hem lezzeti hem de pratik yapımıyla tatlı severlerin favorisi. Evde hazırlayacağınız bu bol çikolatalı supangle tarifi, herkesi tatlıya doyuracak!

Evde tatlı yapmanın en lezzetli yollarından biri: Çikolatalı supangle! Bu basit adımlarla, herkesin bayılacağı bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Çikolata aşkınızı bir adım ileriye taşıyın: Ev yapımı supangle ile tatlı sofralarınıza yıldız gibi parlayan bir tat ekleyin. İşte adım adım kolay tarif!

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

TARİF

Her lokmada eşsiz lezzet: Çay saatlerinizi değiştirecek Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi Her lokmada eşsiz lezzet: Çay saatlerinizi değiştirecek Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

Supangle yapımı hiç bu kadar keyifli olmamıştı! Bu tarifle, evde çikolata severler için unutulmaz bir tatlı deneyimi sunabilirsiniz. Supangle'nizi istediğiniz gibi süsleyerek, tatlı anlarınızı daha da özel kılın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi