Ev yapımı tatlılar arasında özel bir yere sahip olan Gelin Tatlısı, lezzetiyle herkesi etkileyecek. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu nefis tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Gelin Tatlısı, sütlü tatlı severlerin favorisi. Bu pratik ve lezzetli tarif ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm bulabilirsiniz. İşte, adım adım Gelin Tatlısı yapımı...

Lezzetli ve gösterişli bir tatlı arayışındaysanız, Gelin Tatlısı tam size göre. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. İşte tarif...

Gelin Tatlısı tarifi

MALZEMELER

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı süt

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Üzeri için:

Hindistan cevizi

Gelin Tatlısı tarifi

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...
Püf noktası: Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Gelin Tatlısı tarifiyle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu tarif, özel günlerinizde veya misafirlerinizi ağırlarken sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Daha fazla lezzetli ve pratik tatlı tarifleri için sitemizi takip etmeye devam edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi