Şambali tatlısı, İzmir’in geleneksel lezzetlerinden biri olarak bilinir. İrmik ve şerbetin mükemmel uyumu, bu tatlıyı vazgeçilmez kılar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şımartın.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olabilecek Şambali, İzmir’in unutulmaz tatlıları arasında yer alıyor. Evinizde basit malzemelerle bu lezzeti yaratmaya ne dersiniz? İşte adım adım Şambali yapımı…

İzmir’in vazgeçilmez lezzetlerinden Şambali tatlısını evinizde yapmaya ne dersiniz? Pratik ve lezzetli bu tarif, herhangi bir özel gün için ya da sadece tatlı bir atıştırmalık olarak idealdir.

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı

Şerbeti için:

4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Evde Şambali tatlısı yapmak, İzmir’in geleneksel lezzetlerini sofranıza taşımanın en güzel yoludur. Bu basit ve lezzetli tarif ile hem tatlı krizlerinizi giderebilir hem de misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. İrmik ve şerbetin mükemmel uyumu, bu tatlıyı herkesin favorisi yapacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve tatlı anların keyfini çıkarın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi