Sofralarınızı tatlandıracak bir tarif arayışındaysanız, cevizli kabak tatlısı tam size göre! Hem kolay yapımı hem de sağlık dostu oluşuyla, herkesin favorisi olmaya aday. Az malzeme ile büyük lezzetler yaratmak isteyenler, buyurun tarife!

Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 kg balkabağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı toz şeker (Kabak tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir.)

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Önce için kabakları ince ince dilimleyin ve soyarak çekirdeklerini çıkarın.
Kabakları yıkadıktan sonra 3 parmak genişliğinde ve istediğiniz uzunlukta doğrayın.
Büyük bir tencereye kabakları arasına şeker serperek dizin. Bu şekilde 2 – 3 saat veya bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
Bekleyen kabak suyunu salacağı için ekstra su eklemenize gerek kalmadan tencereyi orta ateşte ocağa koyun.
Kaynayan kabaklar yumuşayana kadar ocağı kısın. Arada bir çatalla pişip pişmediğini kontrol edin.
Soğuyan tatlı  servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz serpin. Dilerseniz cevizden önce kabağın üzerine tahin koyabilirsiniz.

Püf Noktaları

Kabaklar dilimlendikten sonra üzerine seker serpilerek 1 gece bekletilmelidir.
Kabaklar pişerken su eklemeye gerek yoktur.
Koyu şerbet için pişirirken tencerenin kapağı açık bırakılmalıdır.
 Afiyet Olsun…
 

Editör: Haber Merkezi