Tatlı tutkunlarının vazgeçilmezi olan kadayıflı muhallebi, hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak bir tarif. İster özel günlerde ister günlük tatlı krizlerinde tercih edebileceğiniz bu tarifi denemek için geç kalmayın!

Sütlü tatlılar arasında özel bir yere sahip olan kadayıflı muhallebi, ev yapımı lezzetleri sevenlerin favorisi olmaya aday. Kıtır kadayıfların muhallebiyle buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlı, her lokmasıyla damakları şenlendiriyor.

Tatlı kaçamaklarınıza yeni bir soluk getirecek olan kadayıflı muhallebi tarifi, mutfakta keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak. Özel bir tarif arıyorsanız ve tatlı yapımı konusunda kendinize güveniyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

MALZEMELER

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Kadayıf için:

3 yemek kaşığı tereyağı
300 gram tel kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için:

1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kutu krema
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker

KADAYIFLI MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

Kadayıflı muhallebi yapmak için kadayıfı ince ince kırın, geniş bir kaba alarak ufalayın. Tereyağını teflon tencerede eritin. Kadayıf ve şekeri ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Kadayıf altın sarısı rengini aldığında 1,5 su bardaşı dövülmüş ceviz ilave edin ve karıştırın. Tüm malzemeleri geniş bir kaba alarak soğumaya bırakın.

Muhallebiyi hazırlamak için 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını bir tencereye alın ve çırpın. 1 yumurta sarısı ilave edip yeniden karıştırın ve ardından kaynayıncaya dek pişirin. Muhallebi pişince ocaktan alın ve 15-20 dakika soğumasını bekleyin. Muhallebi soğuyunca muhallebiye 200 ml (bir kutu) krema ve vanilya ekleyin ve karıştırın. Sonrasında kadayıfların yarısını yayvan bir kaba yayın. Kadayıfların üzerine muhallebinin tamamını gezdirin. Kadayıfların kalanını ise muhallebinin üzerine eşit şekilde dağıtın.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı muhallebi tarifi, tatlı krizlerinize son verecek ve misafirlerinizi etkileyecek lezzetli bir seçenek sunuyor. Geleneksel lezzetlerin modern yorumu olan bu tarif, pratik yapımıyla da dikkat çekiyor. Şimdi tatlı zamanı geldi!

Editör: Haber Merkezi