Muhallebili haşhaşlı revani, tatlı severler için vazgeçilmez bir tarif. Her bir katmanında farklı bir lezzet sürprizi sizi bekliyor.

Bu özel revani tarifiyle, tatlı yapımında yeni bir soluk getirin. Muhallebi ve haşhaşın mükemmel uyumu, sofralarınıza tat katacak.

Muhallebi ve haşhaşlı revaninin buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlı, lezzeti ve görünümüyle herkesi büyüleyecek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı krallığınızın yeni tacı olacak.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

şerbet için;

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

muhallebi için;

3 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya

üzeri için;

1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
süslemek için;
fındık

Muhallebili Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkın ve altını kısın. 15 dakika daha pişirip, ocağı kapatın ve ılımaya bırakın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyip çırpın. Son olarak irmiği ve haşhaşı ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir borcama kek harcını dökün ve yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Bu arada muhallebiyi hazırlayın. Vanilya hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
Soğuyan keki fırının ızgara teline ters çevirip yerleştirin. Dikkatlice ortadan bölün. Kekin yarısını tekrar borcama alın ve üzerine şerbetin yarısını gezdirin. Şerbeti hemen çekecektir.
Hazırladığınız muhallebiyi şerbetli kekin üzerine dökün ve yayın. Kekin diğer yarısını da dikkatlice kaldırıp muhallebinin üzerine yerleştirin. Geri kalan şerbeti üzerinde gezdirin. Buzdolabına kaldırıp yarım saat soğumaya bırakın.
Kremşantiyi süt ile çırpın ve buzdolabından tatlıyı çıkarıp üzerine dökün. Son olarak çizikler yapın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkarıp dilimleyin ve isteğinize göre süsleyerek servis yapın.

Muhallebili haşhaşlı revani, tatlı repertuarınıza ekleyeceğiniz mükemmel bir seçim. Bu tarifle, sıradan tatlılardan sıyrılıp, sofralarınıza yaratıcılık ve lezzet katın. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tatlıyla, tatlı yapımında yeni bir çığır açın. Hazırlaması keyifli, yemesi ise bir o kadar lezzetli bu muhteşem tarif, tatlı anlarınıza eşlik etsin.

Editör: Haber Merkezi