Ev yapımı poğaçanın yerini hiçbir şey tutmaz. Bu tarif ile katmer poğaça yaparak, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Hem kolay hem de enfes!

Katmer poğaça, peynirli iç dolgusu ve kat kat lezzetiyle mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan bir poğaçanın sırlarını açığa çıkaracak.

Sabahları biraz daha özel kılmak isteyenler için katmer poğaça ideal bir seçenek. Bu basit tarif ile, evde lezzetli bir kahvaltının kapılarını aralayın.

Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
5,5 - 6 su bardağı un

ara katlar için;

125 gram margarin

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

içi için;

lor peyniri

üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?

Ilık sütü ve suyu yoğurma kabına alın. Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Kapaklı bir şekilde 5 dakika bekletin.
Diğer malzemeleri de ekleyerek unu azar azar ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün.
Her parçayı merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Üst üste koyarak ara katlara margarin sürün (en üst kata sürmeyin).
Açtığınız hamuru bir bıçak veya rulet ile 24 parçaya bölün. Başlangıç kısmına bir santim santim kesik atın.
Kesikli kısıma lor peyniri koyun ve rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye poğaçaları dizin.
Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp servis yapın.

Katmer poğaça, kahvaltıların, çay saatlerinin ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti. Bu tarifle, evde kendi ustalık eserinizi yaratabilir, sevdiklerinizi bu eşsiz tat ile şımartabilirsiniz. Kendi mutfağınızda lezzetli anlar yaratmaya hazır olun!

Editör: Haber Merkezi