Mersin Tarsus'a özgü nefis fındık lahmacun, MasterChef Türkiye mutfaklarında yapıldı! İşte tarifi ve ayrıntılı yapılış aşamaları

Tarsus lahmacun tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. MasterChef'te Akdeniz yöresine ait yemeklerin yapılmasıyla birlikte merak edilen bir yemek de Tarsus fındık lahmacun tarifi oldu. Peki, Tarsus fındık lahmacun tarifi nedir, nasıl yapılır? İşte malzemeler

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

Tarsus lahmacun tarifi araştırılıyor. Bilinen lahmacunlardan oldukça farklı olan Mersin'in Tarsus ilçesine özel Tarsus lahmacun tarifini sizler için hazırladık. Yumuşacık hamur üzerine nefis bir harçla hazırlanan minik lahmacunları çok seveceksiniz. İşte Tarsus lahmacun tarifi ve malzemeleri...

TARSUS LAHMACUN TARİFİ!

MALZEMELER

Yarım paket yaş maya
4 bardak un
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı süt
Tuz aldığı kadar su

Harcı için :

200 gram kıyma
3 domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
2 kuru soğan
2 kaşık salça
1 kutu domates püresi
Tuz, karabiber, sıvı yağ

TARİF

Karıştırma kabına unu koyup ortasını havuz şekline getirin. Mayayı, sıvı yağını ve sütü koyup mayayı eritin. Unun üzerine tuzu serpip su ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp mayalanmaya bırakın. Bu arada harcı hazırlayın. Kıymayı kaba alın. Domatesi ve soğanı üzerine rendeleyin. Kıyılmış maydanozu, salça, tuz, karabiber ve sıvı yağını ilave edip karıştırın. Harcın sürülebilme kıvamında olması için 1 kutu domates püresi ilave ediyoruz. Çay bardağı altı büyüklüğünde bezeleri açıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine harçtan sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
AFİYET OLSUN!

Editör: Haber Merkezi