Su böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi için evde yapması zor ve zaman alıcı gibi görünebilir. İşte süt kullanmadan, pratik ve lezzetli bir su böreği yapmanın sırları.

Süt kullanmadan evde enfes su böreği yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem ekonomik hem de lezzetli bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürebilirsiniz. İşte adım adım su böreği tarifi!

Mutfakta yeni bir şeyler denemeyi seviyorsanız ve pratik tariflerin peşindeyseniz, süt kullanmadan yapılan bu su böreği tarifi tam size göre. Lezzetli ve doyurucu bir öğün için ihtiyacınız olan her şey burada.

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

6 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un

İçi için

Yarım yağlı ya da az yağlı beyaz peynir
Yarım kilo tereyağı
Maydanoz

Her lokmada eşsiz lezzet: Çay saatlerinizi değiştirecek Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi Her lokmada eşsiz lezzet: Çay saatlerinizi değiştirecek Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi

YAPILIŞI

Yumurtaları derin kaba kırın ve üzerine su ekleyip karıştırın. Sonrasında tuzu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin.
Bu hamurlardan toplam 12 adet orta büyüklükte bezeler çıkarın. Bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Küçük parçalara ayırdığınız peynirlerin üzerine kıyılmış maydanozları atın ve karıştırın. O sırada yağı da bir tavada eritin. Yağ ve peynir harcı bir kenarda kalsın.
Dinlenmiş olan bezeleri biraz un yardımıyla açın. O sırada su dolu bir tencerenin içerisine tuz atın ve su kaynasın.
Açtığınız bezeleri suyun içerisine serer gibi dikkatlice atın. Yufkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin, gerektiğinde üzerine az miktarda su atabilirsiniz.
Yufkalar bir miktar haşlandıktan sonra soğuk su dolu kabın içerisine yufkaları alın ki dağılmasın.
O sırada yağlamış olduğunuz tepsiye bu yufkaları buruşuk bir şekilde yerleştirin. 4 adet yufkayı yerleştirdikten sonra peynirli harcı tüm tepsiye yayın. Sonrasında geri kalan yufkaları da yerleştirin.
En üst kısmı da tereyağı ile yağlayın. Fırına yerleştirmeden önce böreği dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Ev yapımı su böreği, süt kullanmadan da mümkün ve bu tarif ile mutfağınızda lezzetli bir devrim yapabilirsiniz. Pratik adımları ve kolay bulunabilir malzemeleri ile su böreği artık evlerde daha sık hazırlanacak bir lezzet haline gelecek. Bu tarif ile su böreği yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinizle paylaşın. Mutfağınızda harikalar yaratabileceğinizi unutmayın!

Editör: Haber Merkezi