Dondurma, yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Peki, bu lezzeti evde sadece birkaç malzeme ile nasıl yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte adım adım muzlu ve sade dondurma yapımı!

Sıcak yaz günlerinde evde kolayca hazırlayabileceğiniz dondurma tarifleriyle serinleyin. 3 malzemeyle pratik dondurma veya muz kullanarak hazırlayacağınız lezzetli bir muzlu dondurma sizi bekliyor!

Eğer yaz sıcaklarında doğal ve serinletici bir tatlı arıyorsanız, bu basit ev yapımı dondurma tarifleri tam size göre. Hem ekonomik hem de sağlıklı bu tariflerle dondurmanızı kendiniz yapın!

3 MALZEMELİ PRATİK DONDURMA

Bir dilimle mutlu Eden Üzümlü Kek tarifi: Hem pratik hem lezzetli Bir dilimle mutlu Eden Üzümlü Kek tarifi: Hem pratik hem lezzetli

Malzemeler:

400ml süt

2 bardak krem ​​şanti

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Öncelikle toz şekeri ve sütü bir tencereye alarak şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra soğutalım. İçerisine krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpalım. Daha sonra 6 saat kadar buzlukta donduralım.

2 MALZEMELİ KOLAY MUZLU DONDURMA

Hem serinleyip hem evdeki muzları değerlendirebileceğiniz bir tarif...

Malzemeler:

4 adet olgun muz

1yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Olgun muzların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz muzları orta büyüklükte dilimleyin. En az 4 saat dondurucuya atın. Donan muzları çıkarın. Oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin.

Ardından blender kullanarak muzları ezin. Belirli aralıklarla kenarda kalan muzları spatula yardımıyla içeriye alın.Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır. Bu kıvamı aldığında içerisine son olarak balı ilave edin ve iyice karıştırın.

Dilerseniz bu şekilde hemen tüketilebilirsiniz. Ya da bir kaba aktarın üzerini streçleyip dondurucaya kaldırın.

Bu yaz, ev yapımı dondurma tariflerimizle sıcaklara meydan okuyun! Hem muzlu hem de sade dondurma seçenekleriyle, kendi mutfağınızda lezzetli ve serinletici tatlılar yaratın. Dondurma yapımı hiç bu kadar kolay ve eğlenceli olmamıştı. Şimdi bu basit tariflerle kendi dondurmanızı yapmaya başlayın ve yazın keyfini çıkarın!