Sulusaray Belediyesi'nin kayıtlı sokak isimlerinin değişmesine büyük tepkilere neden oldu. Belediye Başkanı Necmettin Çoruk, bu kararın nedenlerini ve amacını açıkladı.

Tokat'ın Sulusaray İlçe belediyesince aralarında 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir'in isminin de verildiği bazı sokak ve caddelerinini isimlerini değiştirilmesi kararıyla ilgili gelen tepkiler üzerine Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk yazılı bir açıklama yaparak sosyal medya hesabında paylaştı. 

Tokat'ın Sulusaray İlçe Belediyesi, Ağustos ayındaki olağan meclis toplantısında  15 Temmuz'un sembol isimlerinden Ömer Halis Demir, Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim ve kaptan-ı derya olarak bilinen Barbaros Hayreddin Paşa'nın isimlerini taşıyan cadde ve sokaklarının adlarının oy çokluğuyla değiştirilmesi kararını Valilik iptal ederken Sulusaray Belediyesi eleştirilerin hedefi olmuştu.Konuyla ilgili Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk yazılı bir açıklama yaparak sosyal medya hesabında paylaştı.İşte o açıklama: 

ŞEHİT HALİSDEMİR'İN İSMİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ'NE Mİ VERİLECEKTİ?

Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama: Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama:

Başkan Coruk'un açıklamaları şöyle: "Malumunuz Sulusaray ilçemiz 1991 yılında  rahmetli Şahin Hasgül Belediye Başkanımız tarafından ilçe yapıldı. Kendisi, dört dönem boyunca belediye başkanlığı yapmış değerli  bir büyüğümüzdür. Şahin Hasgül başkanımızın vefatının ardından ailesinin ve çevresinin isteği üzerine bir caddeye veya  bir sokağa isminin verilmesi teklif edildi. Biz de aileye kadirşinaslığımızı  göstermek için  kendi ailesinin bulunduğu caddeye Belediye Meclisimizin kararıyla  merhum belediye başkanımızın ismini verme hususunda karar alıp onaya sunduk. Bu kararımızı verirken yakın zamanda tamamlanmasını planladığımız ilçemizin  en gözde projelerinden birisi olacak “Küçük Sanayi Sitesi”ne de aziz şehidimiz Ömer Halis Demir’in ismini vermeyi planladık. Bu sebeple 300 m. uzunluğundaki küçük bir caddede  değil  daha büyük bir alanda aziz şehidimizin hatırasını yaşatmak istedik. Zaten aldığımız bu karar şehidimizin isminin verileceği “Küçük Sanayi Sitesi”nin açılışından sonra yürürlüğe girecekti. İşin aslı böyle iken şahsımı ve  Belediye Meclis Üylerimizi haksız yere  yıpratmak amacıyla bazı haberler sosyal medyada kötü niyetli kimselerce dolaşıma sokuldu. Farklı bir düşüncemiz yok, olamaz da. Bahsi geçen kararla  ilgili olarak herhangi bir art niyetimiz söz konusu değildir. Abdestimizden şüphemiz olmadığı gibi, bu yıpratma kampanyasını yürüten haysiyet yoksunlarına bırakılacak meydan da yoktur. Bizler bu ülkenin evladı olarak her zaman darbecilerin ve bölücülerin karşısında dimdik ayakta olduk ve olacağız. Ayrıca ucuz siyaset peşinde koşan fırsatçı simsarlara da  hukuk yoluyla hesap soracağımız bilinmelidir. Bu üzücü durum karşısında hem söz konusu olan  cadde de hem de yeni açılacak olan tesiste şehidimizin ismi ebediyyen yaşayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Editör: Haber Merkezi