Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan İl Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde partinin yeni il başkanı Av. Dinçer Solmaz oldu.

Blok liste halinde yapılan seçimlerde 346 oy alan Dinçer Solmaz ve ekibi, partinin yeni yönetimine seçildi.

CHP’nin 38. Olağan İl Kongresi, Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Parti Meclis Üyesi Müslim Sarı, CHP İl Başkanı Ümit Er, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, CHP 22. Dönem Çorum Milletvekili Av. Feridun Ayvazoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Damar, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, Millet İttifakı’na destek veren bazı partilerin temsilcileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, il-ilçe yönetim kurulu üyeleri, eski il başkanları, partililer ve delegeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan heyeti belirlendi. Divan Başkanlığına Parti Meclis Üyesi Müslim Sarı, katip üyeliklere ise parti eğitmeni Arslan Kaya ile CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanim Ergül seçildi.

Ardından CHP İl Başkanı Ümit Er bir konuşma yaptı. Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Ümit Er, seçim değerlendirmesi de yaptı. 

'Özel' görüşme sona erdi 'Özel' görüşme sona erdi

PARTİ EĞİTMENLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

CHP İl Başkanı Ümit Er, parti eğitmenlerine birer teşekkür belgesi vererek, yaptıkları çalışmalar ve hizmetlerden dolayı onurlandırdı.
Ümit Er, parti eğitmenleri; Nazik Bulut, Burak Özten, Arslan Kaya, Arzum Meryem Akdoğan, Kazım Sekili ve Kemal Kılıç’a birer teşekkür belgesi takdim etti.

KONGREDE GERGİNLİK

Daha sonra CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile İzmir Milletvekili Murat Bakan birer konuşma yaptı. Bülbül ve Bakan, CHP’de değişim olması gerektiğini savununca salon bir anda gerildi. Konuşmalarının ardından ise salondan terk etmek isteyen vekillere partililer tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi. Bu bölümde partililer söz alarak partideki sorun ve taleplerini yöneticilere aktarma imkanı buldu.
Bu bölümün sonunda ise seçimlere geçildi. Tek listenin il başkanlığı yönetimine aday olduğu kongrede partinin yeni İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz oldu. 
Dinçer Solmaz başkanlığındaki yeni parti yönetimi ise şöyle:

İŞTE YENİ YÖNETİM

“Arzum Meryem Akdoğan, Ali Çan, Cemal Demir, Uğur Eke, Serpil Erol, Ali Gökşen, Nafiye Kalender Eryücel, Haydar Keçeci, Gülay Özbal, Hülya Özdemir, Ali Özgür, Garip Özgür, Burak Özten, Feza Piroğlu Ünaldı, Utku Sinğil, Kenan Sir, Onur Sucu, Filiz Uygar Arslan, Celal Uysal, Halil Ünal.

DİSİPLİN KURULU

Cengiz Akveran, Hulusi Aydaş, Mahmut Bayatlı, Memiş Biçer, Yeter Özer, Ali Şahin, Yurdal Topakkaya, Yılmaz Uçar, Firdevs Yalçın.

KURULTAY DELEGELERİ

Dinçer Solmaz, Utku Ulaş Taşar, Özgür Kılıç, Kenan Sir, Burçin Solmaz Polat, Feridun Ayvazoğlu, Veli Uysal, Celal Uysal.”