Evde peynirli gül böreği yaparak, sevdiklerinizi hem görsel hem de lezzet anlamında büyüleyin. Bu tarif, geleneksel börekleri yeni bir bakış açısıyla sunmanızı sağlayacak.

Kabak ve peynirin mükemmel uyumuyla hazırlanan gül böreği, sofralarınıza hem estetik hem de lezzet katmak için ideal. Bu tarifle, herkesi mest edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Gül gibi açılan bu börekler, kabak ve peynir dolgusuyla kahvaltılarınızın ve öğleden sonralarınızın vazgeçilmezi olacak. Kolay uygulanabilir adımlarıyla, her seferinde mükemmel sonuçlar alın.

Malzemeler

4 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
35 gr Sana Margarin

İÇ HARCI İÇİN;

3 adet kabak
1 adet soğan
1 adet yumurta
5 dal dereotu
1 çay kaşığı karabiber
100 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN;

1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı

Peynirli Gül Böreği Tarifi

Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi

Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanın kabuklarını soyup küp doğrayın. Ayçiçeği yağında hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Kabakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. Soğumaya bırakın.
İnce kıyılmış dereotu, ufalanmış peynir ve yumurtayı ekleyip harmanlayın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Yumurtaları çırpıp süt ile karıştırın. Sana Margarin'i eritip ekleyin. Yufkaların her tarafına bu karışımı gezdirip ikiye bölün.
Kabaklı harcı üzerine yayın. Geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Börekleri kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.
Yağladığınızın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kabaklı peynirli gül böreği, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir tarif. Yapımı pratik olup, çeşitli iç malzemelerle farklılaştırılabilecek bu tarif, sofralarınızda fark yaratmanızı sağlayacak. Her lokmada, kabak ve peynirin lezzetli uyumunu hissedeceğiniz bu börekler, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi