Lahana sarması, kış sofralarının olmazsa olmazı. Bu tarif ile lahana sarmasını yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Hazırlanışıyla ailenize ve misafirlerinize lezzet şöleni yaşatın.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Evde lahana sarması yapmanın püf noktalarını keşfetmeye hazır mısınız? Pratik adımlarla, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet yaratın. İşte başlangıç için ihtiyacınız olan her şey...

Kışın vazgeçilmez lezzetlerinden lahana sarmasını evde yapmanın kolay yollarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu basit ve lezzetli tarif ile sofralarınızı şenlendirin.

LAHANA SARMASININ İÇ MALZEMELERİ

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı bulgur

1 adet büyük boy soğan

Yarım demet maydanoz

2 adet domates rendesi

1,5 yemek kaşığı salça

1'er tatlı kaşığı kimyon ve karabiber

2 tatlı kaşığı kuru nane

Yarım tatlı kaşığı pul biber

3 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

LAHANA SARMASININ İÇ TARİFİ

Öncelikle zeytinyağını tavaya dökün.

Ardından yemeklik doğradığınız soğanı, pembeleştikten sonra da pirinç ve bulguru ekleyin.

Biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyip güzelce karıştırın.

Salçayı da yeterince kavurduktan sonra sıra geldi baharatlara.

Tuz ve baharatları yedirdikten sonra 1,5 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.

KOLAY SARMAK İÇİN LAHANAYI NASIL KESMELİSİNİZ?

Lahanayı kolayca sarmak için çiğ halde ve yapraklarını soymadan kesmelisiniz.

Lahanayı 3 eşit parçaya ayırın.

Daha sonra her bir parçayı da 3 eşit parçaya bölün. Böylece lahana 9 farklı parçaya ayrılmış olacak.

Orta parça kare, kenar parçalar ise üçgen benzeri bir şekil alıyor.

Ardından lahana yapraklarını sıcak su içerisinde 2-3 dakika boyunca, yani sertliğini kaybedinceye dek pişirin.

Yapraklar yumuşadıktan sonra hazırladığınız iç harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Yapraklara önceden şekil verdiğiniz için sarmanın ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız.

Lahana sarmasının kenarlarını yaprak sarması gibi kapatmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine kenarları açık bırakıp yan yana ve sıkıca tencereye yerleştirirseniz sarmalar dağılmadan pişer.

Sarmaların üzerini hafif geçene kadar kaynar su ekleyin ve pişmeye bırakın. 

Lahana sarması yapmak, bu tarif sayesinde artık çok daha kolay ve eğlenceli. Kendi elinizle hazırlayacağınız bu doyurucu ve lezzetli yemeği ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın. Kış sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifle, ev yapımı yemeklerin ne kadar özel ve lezzetli olabileceğini keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi