Evde fava yapmak sanıldığı kadar zor değil. Kuru iç bakla, zeytinyağ, tuz ve şekerle hazırlayabileceğiniz bu enfes yemeği keşfedin.

Fava, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenek. İçeriğimizde, ev yapımı fava nasıl yapılır, detaylarıyla anlatıyoruz.

Geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerinden fava, sofralarınıza farklı bir tat katacak. Bu basit ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin. Pürüzsüz hale getirin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin.

Fava, besleyici değerleri ve lezzetiyle mutfaklarımızın olmazsa olmazlarındandır. Bu rehberle evde kolayca hazırlayabileceğiniz fava, sofralarınızda fark yaratacak. Umarız bu tarif, Türk yemek kültürünün bu değerli parçasını daha yakından tanımanıza ve sevdiklerinizle paylaşmanıza vesile olur.