Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Havuç, kuru meyveler ve tam buğday ununun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kek tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz ve ailenizle birlikte keyifle tadabileceğiniz sağlıklı bir seçenek sunuyor.

Lezzetli ve besleyici bir kek yapmanın yollarını arıyorsanız, havuçlu kek tarifimizle tanışma zamanı! Sağlıklı malzemelerle dolu bu tarif, her lokmada ayrı bir tat deneyimi sunuyor.

Ev yapımı havuç kek tarifimizle, çay saatlerinizi unutulmaz anlara dönüştürebilirsiniz. Hem kolay hem de doyurucu bu tarifle, mutfakta lezzet şöleni yaratmaya hazır olun.

Malzemeler

– 3 su bardağı rendelenmiş havuç
– 4 tane oda sıcaklığında yumurta
– 3/4 su bardağı sızma zeytinyağı
– 1 su bardağı hindistan cevizi şekeri (isteyen beyaz yada esmer şeker de koyabilir)
– 1 su bardağı tam buğday un
– 1 paket kabartma tozu
– 1 paket şekerli vanilin (çubuk vanilya varsa harika olur)
– 1 tepeleme yemek kaşığı toz tarçın
– 1 silme tatlı kaşığı tuz
– 1 su bardağı yarım ceviz (fındık ya da badem de olur)
– 1/2 su bardağı kuru vişne
– 1/2 su bardağı kuru dut
– 1/2 su bardağı kuru turna yemişi
– 1 büyük limonun kabuğunun rendesi
– Kek kalıbı için 2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

– Bir kapta unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini, toz tarçını ve tuzu karıştırın.
– Ayrı bir kapta rendelenmiş havucu, yumurtaları, yağı, pekmezi ve hindistan cevizi şekerini karıştırın.
– Sonra sıvıların kabını karıştırırken kuruların kabından malzemeleri kaşık kaşık ekleyin.
– Homojen bir karışım elde edince yemişleri ve limon kabuğu rendesini karışıma ekleyin. Bu haliyle karışımı 15 dk. tezgahın üstünde dinlendirin.
– Kek kalıbının iç yüzeyini tereyağıyla ovun ve yağlı yüzeyi unla kaplayın. Karışımı kalıba dökün.
– Önceden ısıtılmış 180°C fanlı fırının orta bölümüne tel üzerinde kek kalıbınızı yerleştirin ve 40 dk. pişirin.
– Süre sonunda kekin orta bölümlerine kürdan batırın. Eğer yapışan malzeme yoksa pişmiş demektir. Malzeme varsa 5 dk. daha pişirin.
– Fırından çıkarttığınız keki fırın teli üzerinde ve kalıbından çıkartmadan, oda sıcaklığında 1 saat dokunmadan dinlendirin.
– Ardından ters çevirip servis tabağına alın.

Bu sağlıklı ve lezzetli havuç kek tarifi ile kış mevsiminin soğuk günlerinde ailenize ve sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapın. Tam buğday unu, kuru meyveler ve havucun eşsiz uyumu, her lokmada sağlık ve lezzeti bir arada sunuyor. Çay saatlerinizde veya herhangi bir zamanda keyifle tüketebileceğiniz bu kek, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi