İzmir köftesi, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz İzmir köftesi, hem pratik hem de ağzınızı sulandıracak cinsten. Her lokmada Ege'nin eşsiz tatlarını hissedeceksiniz.

Evde lezzetli bir İzmir köftesi yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve etkili tarif ile köfte yapmanın püf noktalarını keşfedin ve ailenize unutulmaz bir lezzet şöleni sunun. İzmir köftesi, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

İzmir köftesi, lezzetiyle nam salmış bir Türk yemeği klasiği. Bu tarifle, İzmir köftesini adım adım hazırlayabilir ve her yemekte bir festival havası yaratabilirsiniz. İşte, herkesin beğenisini kazanacak o tarif!

İZMİR KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ekmek içi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
Patates
Biber

İZMİR KÖFTE NASIL YAPILIR?

Soğanı rendeleyin.
Ekmek içini ılık suda ıslatın ve suyunu sıkın.
Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurarak harmanlayın.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Köfteleri ve patatesleri kızgın yağda kızartın.
Sosu için bir tavada salçayı kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyin ve kaynatın.
Sosu tuzlayın ve bir taşım kaynatın.
Kızarttığınız köfteleri borcama alın ve bir biber, bir patates, bir köfte olacak şekilde dizin
Üzerine hazırladığınız sosu dökerek fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi