Mis gibi haşhaş aromasıyla mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu haşhaşlı çörek tarifi, çay saatlerinizi tatlandıracak ve geleneksel lezzetleri sofralarınıza getirecek.

Haşhaşın eşsiz lezzeti ve kıyır kıyır dokusuyla haşhaşlı çörek, herkesin bayılacağı bir tarif. Adım adım bu kolay tarifi takip ederek, evde nefis çörekler yapabilirsiniz.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Kek lezzetinde, poğaça boyutunda: Efsane Anne Kurabiyesi tarifi Kek lezzetinde, poğaça boyutunda: Efsane Anne Kurabiyesi tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarıları üzerine ayrılacak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı tereyağı
6.6,5 su bardağı un un miktarı değişebilir kontrollü ekleyin

Arasına;

250 gram sarı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker (şeker) miktarını azaltabilirsiniz

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Yumurta sarılarını üzeri için ayırarak yoğurma kabına sırasıyla bütün malzemeleri alalım hepsini karıştıralım. Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamuru iyice toparladıktan sonra oda ısısında bulunan tereyağını da ilave edip 1-2 dakika daha yoğuralım, üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Haşhaş, sıvı yağ ve toz şekerini bir kaba alıp güzelce karıştırarak hazırlayalım.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım havasını alıp, elimize açıp büyütelim, haşhaşlı iç harcı tamamını üzerine döküp, her tarafına yayalım.
Sonrasında sarıp, rulo yapalım ikişer parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim.
190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirip servis edelim

Bu haşhaşlı çörek tarifiyle, geleneksel tatları modern mutfaklarınıza taşıyın. Pratik adımlarıyla herkesin yapabileceği bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek. Kendinizi ve sevdiklerinizi bu eşsiz lezzetle şımartın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi