Sofralarınıza yeni bir tat katmak istiyorsanız, soğuk baklava tam size göre. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak.

Geleneksel tatlıları bir kenara bırakın ve soğuk baklava ile tanışın! Bu özel tarif, tatlı dünyasına yeni bir soluk getirecek ve damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak.

Lezzetli ve pratik bir tatlı arıyorsanız, çikolatalı ve sütlü şerbetli soğuk baklava tarifimiz tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı severlerin favorisi olacak.

Soğuk Baklava Tarifi

Malzemeler

40 adet baklava yufkası
250 gram tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt (tam yağlı)
1 su bardağı su
1 paket vanilya

Üzeri için;

100 gram sütlü çikolata (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şanti
Ceviz fındık fıstık süsleme için hangisi varsa

Soğuk Baklava Tarifi

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Önce şerbetimizi hazırlıyoruz tencerenin içerisine şeker ve suyu alıp ocağımızı yakıyoruz su kaynıyor şekeri ekleyip 3 dakika kaynatıyoruz ocağın ateşini kapattıktan 5 dakika sonra peşinden sütü ve vanilya ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Baklava yufkamızı hazırlayacağımız cam kabının büyüklüğünde kesiyoruz. Fazla parçayı kaldırıyoruz isterseniz ara katlara kullanabilirsiniz.
Sos tavası da yağımızı eritelim 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
Tepsiye fırça yardımıyla zemine biraz yağ sürüp 2 kat yufka serelim her iki katta yağ sürelim.
20 tane yufka olunca cevizi serpelim aynı şekilde 20 tane yufkayı 2 kat yufka ve yağ sürerek bitirelim. Eşit şekilde keselim kalan yağı üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırının orta katına koyup ortalama 55 dakika ile 1 saat arasında pişirelim.
Tatlımızı fırından aldıktan sonra iyice ılıyana kadar bekletip soğuk şerbeti her yerine gezdirelim. ‼️eğer sıcak dökerseniz süt şerbeti çok çekip sert ve susuz kalıcaktır. Burda dikkatli olun.
İki saat tezgahta beklesin.
Hafif şerbetini çektikten sonra kakao şanti karıştırıp üzerine eliyoruz rendelenmiş çikolata serpiyoruz.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Not; eğer tatlımız süt şerbeti çok çekerse tekrar 1-2 bardak süte az şeker ekleyip eriterek tatlıya ekleyebilirsiniz bazen yufkasından kaynaklı olabilir yada şerbeti sıcak dökerseniz çok çeker hafif sütlü kalacak tatlımız afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi