Simit her zaman popüler bir atıştırmalık olmuştur ama evde kendi simitinizi yapmayı hiç düşündünüz mü? Bu basit ve lezzetli çubuk simit tarifi ile, simitçi dükkanlarına taş çıkartacak simitler yapabilirsiniz.

Fırından çıkar çıkmaz bitiyor: Kıyır kıyır Mayasız Çatlak Poğaça tarifi Fırından çıkar çıkmaz bitiyor: Kıyır kıyır Mayasız Çatlak Poğaça tarifi

Evde çıtır çıtır bir simit yapmak isteyenler için mükemmel bir tarifimiz var. Hem pratik hem de lezzetli olan bu çubuk simit tarifi ile kendi simitlerinizi yapabilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz.

Çubuk simit, çıtır dokusu ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanan bir lezzettir. Bu kolay çubuk simit tarifi ile simit yapmanın püf noktalarını öğrenin ve kendi simitlerinizi evde yapmaya başlayın.

Çubuk Simit Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 çay bardağı ılık su (125 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Üzeri için;

Kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
1 çay bardağı su (125 ml)

Çubuk Simit Tarifi

Çubuk simit tarifinin hamuru için geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker, tuz, un ve instant mayayı ekleyerek elimizle hamuru yoğuralım.
Hamur toparlandıktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar elimizle yoğurmaya devam edelim.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve temiz bir bezde örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda hamurun üzerini açarak un serptiğimiz tezgaha alalım. Biraz daha yoğurarak hamuru toparlayalım.
Ardından hamuru birbirine eşit 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz hamur parçalarını toparlayıp elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
Hazırladığımız bezeleri 35-40 cm uzunluğunda açalım. Daha sonra kenarlarından tutarak hamuru buralım.
Ardından hamurun iki ucundan birleştirelim ve kıvırarak son haline getirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
Uygun bir kaseye pekmezi ve suyu alarak karıştıralım.
Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya batıralım. Daha sonra kavrulmuş susama bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
Çubuk simitlerimizi 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
Sürenin sonunda simitlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25 dakika pişmeye bırakalım.
Üzerleri güzelce kızaran çubuk simitler servise hazır.

Çubuk simit tarifi sayesinde, evinizde çıtır çıtır simitler yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bu tarif, simit yapmanın zor olduğu düşüncesini ortadan kaldırarak herkesin kolayca uygulayabileceği adımlar sunar. Hazırlaması kolay ve lezzeti garanti bu çubuk simitlerle, kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da özel hale gelecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi