İtalyan sokak lezzetlerinin baş tacı arancini, şimdi mutfaklarınıza konuk oluyor. İşte adım adım Sicilya'nın geleneksel arancini topları tarifi ve hazırlama aşamaları.

Arancini, İtalya'nın küçük portakalları olarak bilinen, çıtır çıtır risotto toplarıyla mutfak sanatınıza Akdeniz esintisi katın. İşte bu lezzetli ve pratik tarif...

Sicilya'nın geleneksel mutfağından sofralarınıza kadar uzanan arancini toplarının hazırlama sırlarını öğrenin. Bu lezzetli İtalyan yemeğini evde yapmaya hazır mısınız?

Arancini Topları Tarifi

Malzemeler

1.5 su bardağı arabario pirinci
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 litre tavuk suyu
150 gr parmesan peyniri
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
150 gr top mozzarella
Tuz

Kızartmak için

Sıvı yağ

İnanılmaz hızlı ve lezzetli: Saniyeler içinde Patates Köftesi tarifi İnanılmaz hızlı ve lezzetli: Saniyeler içinde Patates Köftesi tarifi

Kaplama için

1 su bardağı un
3 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayın. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını dökün soğanı ve sarımsağı kavurun. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu kepçe yardımıyla risotto mantığıyla azar azar çektirerek ekleyin. Bu şekilde pirinç pişene kadar devam edin. Parmesan peyniri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek soğumaya bırakın. Soğuyan risottolar ile ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Ortasına mozerella parçası koyup yuvarlak forma getirin. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlanan topları önce una sonra yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın. Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran topları havlu kağıda çıkarıp yağın çekmesini sağlayın. Sıcak olarak servis edin.

Arancini, İtalyan mutfağının geleneksel ve lezzetli bir yüzü olarak mutfaklarınıza renk katmaya hazır. Çıtır dışı ve zengin iç dolgusuyla herkesin beğenisini kazanan bu Sicilya lezzetini evde denemek için ideal bir tarif sunuyoruz. Bu lezzetli risotto toplarıyla İtalya'nın mutfak kültürünü evinizde deneyimleyin ve ailenizle birlikte bu enfes yemeğin tadını çıkarın.

Editör: Haber Merkezi