Kalburabastı, lezzetiyle damakları şenlendiren, yapımıyla ev sahiplerini mutlu eden bir tatlıdır. Misafirleriniz için unutulmaz bir ikram arıyorsanız, bu kıyır kıyır kalburabastı tarifini mutlaka denemelisiniz.

Bir tatlı düşünün ki her ısırıkta ağızda dağılsın ve şerbetin tatlı serinliği ile birleşsin. İşte kalburabastı, tam da bu tarif! Ev yapımı bir lezzet harikası arayanlar için kıyır kıyır kalburabastı yapmanın sırlarını açıklıyoruz.

KALBURABASTI TARİFİ

MALZEMELER

125 gram tereyağı ya da margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1,5 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un(yaklaşık 3-3, 5 su bardağı)

İçine koymak için;

Küçük bir kase kıyılmış ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Her lokmada eşsiz lezzet: Çay saatlerinizi değiştirecek Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi Her lokmada eşsiz lezzet: Çay saatlerinizi değiştirecek Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi

TARİF

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Şeker ve suyu ocağa alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladığında limon suyunu da damlatıp beş dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Tatlının hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştırıp, unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ister kalıpla isterseniz de rendenin arka kısmına bastırıyoruz.
İç kısmına bir miktar ceviz koyup kapatıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti gezdiriyoruz.
Tatlılar şerbetini çekince servis edebilirsiniz.

Kalburabastı tarifimizle, şerbetli tatlıların nasıl mükemmel bir şekilde sunulabileceğini gösterdik. Bu lezzetli tatlı, hem yapımıyla hem de sunumuyla misafirlerinizden tam not alacak. Şerbetin ve hamurun eşsiz uyumu, her lokmada kendini hissettiriyor. Bu tarifi deneyerek, tatlı repertuarınıza kıyır kıyır bir lezzet eklemiş olacaksınız. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi