Misafirlerinize sunabileceğiniz veya ailece keyif alabileceğiniz şerbetli ve fındıklı tatlı arayışındaysanız, Hanım Göbeği tatlısı tam size göre. Evde kolayca yapılabilen bu tarifle tatlı krizlerinize son!

Ev yapımı tatlıların lezzeti bir başka oluyor, özellikle de şerbetli ve fındıklı bir lezzet şöleni olan Hanım Göbeği ile. Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Hanım Göbeği tatlısı, şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden. Fındıklı ve şerbetli bu muhteşem tatlı, evde yapmanın keyfini çıkarın. İşte lezzetli ve pratik tarifimiz...

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
25-30 adet fındık

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
Her bezenin ortasına fındık batıralım.
200 C fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Biraz kabarınca fındıklar da yükseliyor, pişerken elinizle hafif dibe doğru bastırırsanız fındıklar tatlının içinde kalıyor.
Tencerede şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz.
Şerbeti soğuk, pişirdiğimiz bezeler sıcakken şerbeti döküyoruz.

Hanım Göbeği tatlısı, fındıklı ve şerbetli yapısıyla tatlı severlerin vazgeçilmezi. Bu kolay ve lezzetli tarif ile evde tatlı yapmanın tadını çıkarın. Her ısırıkta ağızda dağılan bu muhteşem tat, hem ailenizle hem de misafirlerinizle keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi