Ev yapımı tatlıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan hindistan cevizi topları, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Şerbetin ve hindistan cevizinin eşsiz buluşmasıyla, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak.

Küçük bir tatlı kaçamağı yapmak isteyenler için ideal olan hindistan cevizi topları, şerbetli tatlıların ağırlığından kaçınmak isteyenler için harika bir alternatif sunuyor.

Tatlı yapımında yeni bir sayfa açın: Şerbetli ve hindistan cevizli bu lezzet bombası, tatlı sofralarınıza modern bir dokunuş katacak. Her lokmada hindistan cevizinin ve kakaonun eşsiz uyumunu hissedeceksiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI TARİFİ

MALZEMELER

3 yemek kaşığı kakao

100 gram oda ısısında tereyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGU İÇİN

1 su bardağı Hindistan cevizi

3-4 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

ŞERBET İÇİN

1.5 çay bardağı toz şeker

1.5 çay bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN

Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Hindistan cevizli dolgu için Hindistan cevizi, krema ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Buzdolabına yerleştirip 10-15 dakika dinlendirin.

Sürenin sonunda dolgudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe elinizde yuvarlayın ve yeniden buzdolabına yerleştirin.

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir yerde oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, ayçiçeği yağı ve yumurtayı iyice karıştırın.

Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

10 dakikada hazır: Ustalara taş çıkartacak Blitz İrmikli Kurabiye tarifi 10 dakikada hazır: Ustalara taş çıkartacak Blitz İrmikli Kurabiye tarifi

Hamurdan 1 adet ceviz büyüklüğünde parça koparıp, elinizde açın.

Ortasına, 1 adet Hindistan cevizli dolgudan yerleştirin.

Poğaça yapar gibi elinizde yuvarlayın.

Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeyi fırından alıp ılınmaya bırakın.

Ilınınca teker teker soğuk şerbete iyice batırıp çıkarın.

Servis tabağına yerleştirip Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Hindistan cevizi topları, kolay hazırlanışı ve eşsiz lezzetiyle tatlı severlerin yeni gözdesi olacak. Bu tarifle, evde kısa sürede lezzetli ve gösterişli tatlılar yapabilirsiniz. Misafirlerinizden tam not alacak bu tatlı, özel günlerinizin veya sıradan günlerinizin tatlı ihtiyacını karşılayacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!