Şerbet ve kremşantiyle birleşen Kıbrıs tatlısı, beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte bu lezzetli ve görsel şölen yaratan tatlı tarifi...

Hem şerbetli hem de kremalı bir lezzet olan Kıbrıs tatlısı, misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli tatlılardan biridir. Bu enfes tatlıyı evinizde yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada.

Kıbrıs tatlısı, lezzeti ve görselliğiyle tatlı severlerin favorisi. Bu tarif, şerbetli ve kremalı tatlıların en iyisini yapmanız için size adım adım rehberlik edecek.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

Kek İçin:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Şerbet İçin:

2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Yapılışı:

Şerbeti için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğuması için bekletin.

Kek için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Ardından sıvı yağı, galeta ununu, kırılmış cevizi, Hindistan cevizini ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Yağlanmış bir tepsiye (büyük kare borcam kullanabilirsiniz) karışımı dökün. 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün ve soğuması için bekletin.

Krema için; süt, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.

Şerbetli kekin üzerine kremayı dökün ve üzerine bolca Hindistan cevizi serpin (isteğe bağlı olarak ceviz de ekleyebilirsiniz).

Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip, servis yapın.

Kıbrıs tatlısı, şerbeti ve kremasıyla hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlıdır. Bu tarif, adım adım size Kıbrıs tatlısının nasıl yapılacağını anlatarak, bu enfes lezzeti evinizde kolayca yapmanızı sağlayacak. Şerbet ve kremşantiyle zenginleştirilen bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli seçeneklerden biri olacak.

Editör: Haber Merkezi